У початок

Саудівська Аравія знизила ціни на нафту в Азії

Саудівська Аравія знизила офіційні ціни на продаж сирої нафти в Азії наступного місяця на тлі триваючого надлишку пропозиції, що свідчить про слабкість ринків, оскільки ОПЕК та її союзники поглиблюють скорочення видобутку, намагаючись уникнути профіциту.

Відповідно до прайс-листа, з яким ознайомилося агентство Bloomberg, державна компанія Saudi Aramco знизила ціну на свій основний сорт Arab Light для Азії на 50 центів – це на $3,50 за барель більше, ніж на січень. Однак це було менше, ніж скорочення на $1,05 за барель, оцінене в опитуванні Bloomberg.

Зниження цін у Саудівській Аравії підкреслює гостру конкуренцію за завоювання азіатських клієнтів на ринку з надлишком пропозиції. Солодку нафту або нафту з низьким вмістом сірки, яка зазвичай дорожча, тому що дає більш цінне паливо, останніми тижнями продають за дуже низькими цінами. Премії ф'ючерсів Murban впали порівняно з минулим місяцем, тоді як ціни на американську WTI Midland також упали.

Минулого тижня Організація країн-експортерів нафти та її союзники домовилися скоротити спільні постачання більш ніж на 2 млн барелів на день, приблизно половина з яких надходить із Саудівської Аравії. Скорочення можуть тривати після першого кварталу, якщо це буде необхідним, заявив міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бін Салман в інтерв'ю в понеділок.

Скорочення поки що не підштовхнули ціни на нафту до зростання, оскільки трейдери не були впевнені, що зниження буде повністю виконано. Спред переднього місяця знову впав у ведмежу структуру контанго, що вказує на надлишок пропозиції.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти