У початок

Нігерія дратує нафтотрейдерів раптовою зміною цін

Державна нафтова компанія Нігерії змінить ціни на вантажі сирої нафти з наступного місяця, і трейдери кажуть, що цей крок може зробити роботу з національними барелями більш ризикованою.

Nigerian National Petroleum Co. почне визначати ціни на свої постачання відповідно до середньомісячної ціни на Dated Brent, фізичного еталонного показника сирої нафти, повідомляє Bloomberg News у циркулярі компанії. Досі ціна базувалася на середньому розрахунку за п’ять днів після завантаження Dated Brent.

Трейдери кажуть, що перехід зробить вантажі більш схильними до волатильності, яка турбує ширші ринки нафти. З їхніх слів, новий підхід може вимагати більшого використання хеджування через менш точні часові рамки, які застосовуватимуться до ціноутворення на вантажі.

Представник NNPC не відразу відповів на запити про коментарі. Циркуляр не вказував причини такого рішення.

Знати, коли робити страхування, також може бути складно, оскільки завантаження іноді відкладаються з кінця місяця на початок наступного. NNPC планує дотримуватися початкових номінованих дат завантаження для цілей ціноутворення, згідно з циркуляром.

Трейдери сказали, що буде складніше порівнювати ціну на постачання NNPC у Європу з вантажами із Середземного й Північного морів, а також WTI Midland, більшість з яких оцінюється за п’ятиденною системою. З їхніх слів, це може зробити барелі країни менш конкурентоспроможними.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти