У початок

Saudi Aramco прозвітувала про рекордні $40 млрд прибутку за квартал – ЗМІ

Найбільша у світі нафтова компанія Saudi Aramco заробила у І кварталі цього року майже $40 млрд чистого прибутку (на 82% більше, ніж у І кварталі 2021-го) – це рекорд із моменту виходу компанії на IPO 2019 року. Про це із посиланням на Bloomberg повідомляє «Економічна правда».  

Видання нагадує, що Saudi Aramco минулого тижня обігнала Apple Inc. і стала найдорожчою компанією в світі.

Як ідеться у фінзвітності компанії, Saudi Aramco отримала $39,5 млрд чистого прибутку. При цьому аналітики очікували показника в $38,5 млрд.

Як пише Bloomberg, таке стрімке зростання прибутку передусім пов'язано із підвищенням цін на нафту на тлі війни в Україні.

За три місяці нафта здорожчала на 45% – до $110 за барель.

Також серед чинників, які позитивно вплинули на фінансові результати, – збільшення видобутку: він за І квартал перевищив 10 млн барелів на день, що на 20% більше порівняно з аналогічним періодом 2021 року.

При цьому вільний грошовий потік Saudi Aramco досягає $31 млрд – компанія достроково погасила заборгованість у $8 млрд перед суверенним фондом Саудівської Аравії.

Як відомо, національна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco стала найдорожчою компанією у світі: капіталізація Saudi Aramco перевищила капіталізацію Apple, яка раніше посідала перше місце за цим показником.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти