У початок

Ізраїль нарощує видобуток газу для постачань у Європу

Ізраїль нарощує видобуток природного газу на шельфі й має намір найближчими місяцями укласти з Європою угоду про постачання. Євросоюз планує відмовитися від російського газу після вторгнення москви в Україну. Про це повідомляє «РБК-Україна» із посиланням на Reuters.

Зі слів представників галузі, в найближчі кілька років країна має намір подвоїти видобуток приблизно з 20 млрд кубометрів до майже 40 млрд кубометрів у міру розширення поточних проєктів і запуску нових родовищ.

Нині Ізраїль постачає газ на свій власний ринок і через місцеву мережу трубопроводів експортує в сусідні Єгипет і Йорданію, тоді як більшу частину додаткового газу призначено для Європи.

«Ми сподіваємося створити відносно швидкий робочий процес і вже влітку досягти рамкової угоди», – сказав Ліор Шилат, генеральний директор Міністерства енергетики Ізраїлю, під час недавнього візиту на бурове судно в Каріші, газовому родовищі, розташованому за близько 90 км від узбережжя Ізраїлю, яке має бути введено в експлуатацію в кінці цього року.

Його власник, лондонська компанія Energean, нещодавно виявив поблизу нові родовища.

«Спочатку це будуть невеликі обсяги, і поступово, у міру зростання обсягів виробництва і постачань, обсяги будуть збільшуватися», – сказав Шилат.

З його слів, такі угоди зазвичай спочатку досягаються між урядами, а потім укладаються приватним сектором. Насправді це допоможе Європі не раніше 2024 року, сказав він, не уточнивши, які країни чи групи потенційно може бути залучено.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти