У початок

ЄС має намір активізувати співпрацю з Африкою для заміни російського газу — Bloomberg

Європейський Союз прагнутиме активізувати співпрацю з африканськими країнами для заміщення імпорту російського газу й зниження залежності від рф майже на дві третини цього року, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на проєкт документа Євросоюзу, який воно має в розпорядженні.

Країни Африки, зокрема Нігерія, Сенегал і Ангола, пропонують значною мірою невикористаний потенціал скрапленого природного газу, йдеться у повідомленні.

За даними агентства, Єврокомісія наприкінці травня може затвердити документ, який передбачає розширення зовнішньої енергетичної взаємодії, в рамках пакета заходів щодо реалізації плану блоку про скорочення енергетичної залежності від москви.

Згідно з проєктом, план ЄС зі збільшення імпорту СПГ на 50 млрд куб. м і збільшення постачань трубопровідного газу з інших країн, крім росії, на 10 млрд куб. м «потребує встановлення відносин із традиційними постачальниками на новій основі й розширення торгівлі з новими постачальниками», зазначає агентство.

Ключові кроки передбачають повну реалізацію угоди із США про постачання додаткових 15 млрд кубометрів СПГ 2022 року й близько 50 млрд куб. м щорічно до 2030 року.

Передбачається також підписання тристороннього меморандуму про взаєморозуміння з Єгиптом та Ізраїлем для збільшення постачання СПГ в Європу до літа цього року.

Блок планує підтримати подвоєння пропускної спроможності Південного газового коридору, яким доставляється газ із Азербайджану, до 20 млрд куб. м на рік.

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти