У початок

Роздрібна маржа з продажу дизпального на польських АЗС у вересні різко зросла

У вересні середній розмір чистої роздрібної маржі з продажу дизельного пального на польських АЗС склав 0,26 зл/л, свідчать дані Польської організації нафтової промисловості та торгівлі (POPiHN). Прибутковість різко зросла після того, як у серпні мережі відзвітували про від’ємну маржу, в середньому -0,2 зл/л по країні. Вивести з мінусової зони рентабельність продажів на заправках вдалося за рахунок збільшення постачань дизельного пального компанії Orlen іншим мережам.

Згідно з даними POPiHN, у вересні середня роздрібна ціна на дизпальне на польських АЗС складала 6,18 зл/л, це на 0,26 зл/л менше порівняно з серпнем. Водночас середнє значення котирувань дизпального в Європі за підсумками минулого місяця зросло на $59/т – до $969/т CIF NWE, а середньомісячний курс долара збільшився на 5% порівняно з серпнем. Вочевидь напівдержавному польському нафтовому концерну довелося збільшити розміри знижок на гуртові партії дизельного пального для підтримання позитивної маржі в роздробі.

Як раніше повідомляв enkorr, причиною низьких цін є політика концерну Orlen, який напередодні парламентських виборів намагається зберігати стабільність на паливному ринку Польщі. Але зворотнім боком заморожування цін стало зростання збитків у приватних компаній і витіснення їх із гуртового ринку нафтопродуктів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти