У початок

російський «сібур» у червні збільшить експорт LPG з усть-луги на 25%

«сібур холдинг», найбільший російський виробник і експортер скрапленого газу, цього місяця збільшить завантаження скрапленого газу з балтійського порту «усть-луга» на чверть після того, як залучить більше газовозів, повідомили Reuters двоє джерел, знайомих із планами компанії.

Вони сказали, що компанія збільшить завантаження LPG до 52 тис. метричних тонн із 43 тис. тонн у травні.

Дані LSEG показали, що обсяги експорту скрапленого газу «сібуру» впали на 48% у січні-травні порівняно з минулим роком. Зі слів джерел, це падіння відображало нестачу танкерів після того, як у грудні закінчився термін тайм-чартерного контракту з судноплавною компанією Navigator Gas.

З червня «сібур» зафрахтував два нових газовози — Falcon і Negmar Min, здатні перевозити по 20 тис. метричних тонн кожен, і компанія може збільшити свій експорт, сказали вони.

«Вантаж скрапленого газу (близько 20 тис. тонн) планується завантажувати на Falcon на початку червня», — повідомило одне з джерел.

«Обсяги постачань (LPG) через усть-лугу будуть визначатися різними чинниками, логістична складова — лише один із них. Більшою мірою на обсяги впливає внутрішній попит і наші власні плани постачань на нафтохімічні заводи компанії», — зазначив представник «сібуру».

За даними LSEG, Falcon належить дубайській Delta Overseas Shipping, а Negmar Min — турецькій Negmar Denizcilik.

Фрахтуючи більше перевізників, «сібур» міг би ще більше збільшити свій експорт з усть-луги. За даними джерел, російська залізниця підтвердила можливість відвантажити в порт 86 тис. тонн скрапленого газу «сібуру» цього місяця.

«сібуру» потрібно більше танкерів, тому що рейси до кінцевих споживачів займають більше часу, оскільки компанія все частіше відправляє продукт до Туреччини й на Близький Схід, а європейський попит на російський LPG залишається низьким через санкції.

«усть-луга» є основним російським портом для експорту LPG. Він становив чверть усього експорту минулого року, причому всі обсяги постачав «сібур».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти