У початок

Aramco знизила ціни на нафту в Азії на липень через занепокоєння попитом

Saudi Aramco знизила ціни на всю свою нафту для Азії наступного місяця, це перше зниження з лютого на тлі занепокоєння зростанням попиту на найбільшому ринку, пише Bloomberg.

Зниження ціни відбулося через кілька днів після того, як окремі члени ОПЕК+, включаючи Саудівську Аравію, погодилися поступово скасовувати свої добровільні скорочення постачань, починаючи з жовтня. Еталонна нафта впала після цього, оскільки це рішення посилило занепокоєння щодо зниження попиту.

Aramco знизить ціну на свою провідну нафту Arab Light на 50 центів, до $2,40 за барель вище від регіонального стандарту, згідно з ціновою таблицею, з якою ознайомилося Bloomberg. Відповідно до опитування, компанія мала знизити офіційну ціну продажу на 40 центів.

Рішення ОПЕК+ збіглося з пропозицією уряду Саудівської Аравії продати близько $12 млрд акцій Aramco. Цього тижня компанія проводить розміщення акцій, виступаючи перед інвесторами й приймаючи замовлення на акції, оскільки уряд прагне залучити гроші для підтримки амбітних програм витрат, спрямованих на диверсифікацію економіки.

Саудівська Аравія є найбільшим виробником в Організації країн-експортерів нафти та її фактичним лідером.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти