У початок

росія нарощує постачання дизелю в Туреччину й Марокко в очікуванні ембарго ЄС – Reuters

росія збільшила постачання дизельного пального в Туреччини й Марокко, намагаючись змінити маршрути своїх нафтопродуктів перед ембарго ЄС, свідчать дані трейдерів і Refinitiv.

Європейський Союз погодив повну заборону імпорту російських нафтопродуктів з лютого 2023 року, намагаючись скоротити доходи росії за її роль у повномасштабній війні з Україною.

Постачання дизелю з російських портів у Туреччину зросли в грудні 2022 року до понад 750 тис. тонн і склали 5,05 млн тонн 2022 року проти 3,99 млн тонн 2021 року, свідчать дані Refinitiv.

З початку січня росія вже постачила в Туреччину близько 450 тис. тонн дизельного пального.

Постачання дизельного пального з росії в Марокко зросли до 735 тис. тонн 2022 року після лише 66 тис. тонн у попередньому році й склали близько 140 тис. тонн із початку 2023 року.

Деякі вантажі також постачалися з росії в Гану, Сенегал, Лівію і навіть Уругвай і Кот-д'Івуар, повідомляє Refinitiv.

Тим часом Європа все ще імпортує основну масу російського дизелю, наповнюючи резервуари раніше терміну 5 лютого.

Ембарго ЄС вплине не лише на переспрямування постачань російського дизельного пального, а й на обмеження цін, які планує запровадити коаліція G7.

«Я припускаю, що російські барелі в Європі якось будуть замінюватися постачаннями з Азії й Близького Сходу, але питання в ціні», — сказав трейдер.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти