У початок

Oman LNG підписує угоди з TotalEnergies і таїландською PTT

Oman LNG погодилася постачити до 1,6 млн метричних тонн СПГ французькій TotalEnergies і тайській державній компанії PTT Pcl, повідомило в середу державне інформаційне агентство Оману.

TotalEnergies і PTT отримають по 800 тис. тонн СПГ на рік, причому французька фірма почне 10-річну угоду 2025 року, а тайська компанія візьме на себе постачання протягом дев'яти років, починаючи з 2026 року, повідомляє інформаційне агентство.

Таїланд, чистий імпортер нафти й газу, має збільшити імпорт СПГ, щоб компенсувати різке падіння виробництва на своєму найбільшому газовому родовищі й оскільки санкції загрожують його постачанням із М’янми.

Через стрибки цін на газ минулого року Таїланд шукає альтернативні джерела енергії, починаючи від вугілля і закінчуючи відновлюваними джерелами енергії, заявив у жовтні офіційний представник Комісії з регулювання енергетики.

2022 року світові ціни на газ зросли до рекордних рівнів, оскільки скорочення постачань росією створило величезний тиск на європейський і світовий ринки.

Високі гуртові ціни на газ спонукали Європейський Союз імпортувати рекордні обсяги СПГ, залучаючи обсяги з найбільшого регіону-імпортера Азії, що призвело до того, що спотові ціни на СПГ в Азії також досягли торік історичного рівня. 

Oman LNG минулого місяця уклав угоди з провідним японським виробником електроенергії JERA і торговими домами Mitsui & Co та Itochu Corp про постачання 2,35 млн тонн СПГ на рік, починаючи з 2025 року, протягом 10 років.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти