У початок

Reuters: росія зупинила відвантаження нафти в порту новоросійська через шторм

З неділі, 14 січня, росія зупинила постачання нафти через новоросійськ у зв'язку зі штормом у Чорному морі. Наступного дня відвантаження зупинив і Каспійський трубопровідний консорціум (КТК) через свій термінал у місті. Про це із посиланням на джерела повідомляє Reuters.

За даними Гідрометцентру, у ніч на 15 січня біля берегів новоросійська хвилі досягали висоти трьох метрів. З 16 січня висота хвиль зросте до чотирьох метрів. Негода може істотно впливати на постачання. Так, у листопаді минулого року відвантажувати нафту в новоросійську не вдавалося через шторм протягом 12 днів.

Раніше повідомлялося, що за підсумками першого тижня січня обсяги добових постачань російської нафти морем впали на 500 тис. барелів, до 3,28 млн. Цей показник на 300 тис. барелів нижче за середній рівень морського нафтового експорту в травні-червні 2023 року, що повністю відповідає зобов'язанням, взятим росією в рамках угоди ОПЕК+

За підсумками 2023 року середня ціна на основний російський експортний сорт нафти Urals, за даними мінфіну рф, становила $62,99 за барель, що на $13,1 менше, ніж роком раніше. Окремо у грудні вона становила $64,23 за барель.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти