У початок

Канадська Tourmaline укладає з Trafigura угоди з СПГ

Найбільший канадський виробник природного газу Tourmaline заявив, що підписав дві угоди про скраплений природний газ (СПГ) із трейдером Trafigura, повідомляє LNG Prime.

Відповідно до заяви, опублікованої Tourmaline, фірма збільшила свій вплив на JKM, уклавши угоду про нетбек із Trafigura Pte Limited на основі 62 500 млн БТЕ/день СПГ (або близько 0,5 млн т на рік) на семирічний термін, починаючи з січня 2027 року, з можливістю продовження до грудня 2039 року.

Крім того, Tourmaline також розширив свою міжнародну експозицію, включивши угоду про фізичний нетбек з Trafigura Canada, яка отримає голландський індекс TTF.

Починаючи з березня 2024 року Tourmaline постачатиме 50 000 млн біт/день природного газу на AB-NIT і отримуватиме ціну індексу нідерландського TTF (без відповідних відрахувань) до грудня 2026 року, повідомила фірма.

Ще 2021 року Tourmaline уклала угоду про постачання газу для експортного заводу Cheniere Corpus Christi LNG у Техасі.

Компанія також є партнером Rockies LNG, партнерства канадських виробників природного газу, які разом працюють над просуванням проєкту Ksi Lisims LNG.

Tourmaline вийшов із 2023 року із середньодобовим видобутком понад 600 тис. барелів нафти на добу, включаючи понад 150 тис барелів на добу (б/д) середнього видобутку рідини і тримався на цьому рівні в січні, йдеться у повідомленні.

З іншого боку, обсяги СПГ Trafigura впали на 13,8% у фінансовому році, що закінчився 30 вересня, тоді як прибуток компанії зріс.

Обсяги СПГ скоротилися до 11,2 млн тонн порівняно з 13 млн тонн за аналогічний період торік, який також знизився порівняно з попереднім роком.

Trafigura купує СПГ у різних джерел, зокрема в рамках довгострокової угоди з американським гігантом-експортером СПГ Cheniere.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти