У початок

Розчинник животворящий: «БРСМ» купує 4 АЗС

Також є російською мовою

Мережа АЗК «БРСМ-Нафта» купує три автозаправні станції в Харкові і одну – в смт Чутове (Полтавська область). Про це enkorr повідомили учасники ринку.

За словами співрозмовника видання, одна зі станцій належить мережі «Татнафта-АЗС-Україна», решта три – окремим місцевим гравцям ринку. Кожен із об'єктів учасники ринку оцінюють приблизно в $400 тис..

До продажу всі ці АЗС орендувала мережа «Овіс». Сьогодні на facebook-сторінці компанії з'явилася інформація про припинення роботи однієї станції в Харкові по пр-т Перемоги, 82, другої – в смт Чутове по вул. Короленка, 8.

У коментарі enkorr директор мережі «Овіс» Руслан Смирнов розповів, що припинення діяльності АЗС викликане закінченням терміну їх оренди.

«Власники вирішили продати ці станції», – розповів він, додавши, що до 20 вересня з аналогічної причини припинять роботу ще дві станції «Овіс» у Харкові.

Як повідомляв enkorr, «БРСМ-Нафта» веде найбільш агресивну політику розширення. У квітні поточного року вона викупила дві станції у регіональної мережі автозаправних станцій ZOG (ТОВ «ЗапоріжОйлГруп») у Запоріжжі. Торік «БРСМ» придбала п'ять АЗК в Миколаївській області у SOCAR Energy Ukraine, мережу SKY (16 АЗС), а також скуповує невеликі мережі й поодинокі АЗС.

Експерти Консалтингової групи «А-95» вважають, що безпрецедентну експансію «БРСМ» обумовлено ​​масовим виробництвом сумішевого пального з використанням прямогонної продукції власного міні-НПЗ у Гадячі, імпорту безакцизних октанопідвищуючих розчинників й інших компонентів, включаючи заборонений до використання в Україні монометиланілін (ММА). У 2020 році група «БРСМ» закупила 117 тис. т сировини і компонентів для виробництва нафтопродуктів. За підсумком січня-липня 2021 р. група є одним із лідерів з імпорту безакцизних розчинників. У травні 2021 року «БРСМ» повністю припинила реалізацію заводського пального, відмовившись від продажів марки А-95 і замінивши її бензином Plus А-92 Евро5-Е5 з додаванням етанолу.

Глава парламентського комітету Данило Гетманцев на прикладі чека з АЗС «БРСМ-Нафта» продемонстрував роботу податкових скруток на АЗС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти