У початок

Простій первинних потужностей на НПЗ рф у жовтні виріс на 67%

Обсяг потужностей первинного перероблення нафти на НПЗ рф, що простоюють, у жовтні збільшився на 1,6 млн тонн (+67%) до колишнього плану — до 4,0 млн тонн, показали розрахунки Reuters на основі даних джерел у галузі. Фактичний простій первинних потужностей у вересні досяг 4,5 млн тонн, перевищивши оцінки минулого місяця на 0,6 млн тонн (+16%).

Скорочення видобувних потужностей у жовтні порівняно з вересневим рівнем становить тепер 0,5 млн тонн (-13% у добовому вираженні) замість очікуваних 1,4 млн тонн (-39% у добовому вираженні). Збільшення потужностей, що вибувають у вересні, до попереднього прогнозу викликано зокрема тривалим ремонтом на омському НПЗ установки АВТ-11, продовженням ремонту на рязанському НПЗ АВТ-4, на новошахтинському ЗНП — АВТ-2,5.

Жовтневе зростання простоїв пов'язане в основному із зупинкою туапсинського НПЗ, зміщенням періоду ремонту на новокуйбишевському НПЗ на пізніші дати, а також включенням у графік ремонту на «ніжегородНОС» установки АВТ-6.

Обсяг потужностей, що вибувають у листопаді, передбачається на рівні 1,2 млн тонн, проте з урахуванням ймовірного продовження поточних простоїв може зрости до 1,8 млн тонн.

У цьому разі зниження простоїв у листопаді порівняно з поточним місяцем становитиме 2,2 млн тонн (-69% подобово). Сумарний простій первинного перероблення на НПЗ рф за січень-жовтень 2024 року дорівнює 36,7 млн тонн, що на 5,8 млн тонн (+19%) перевищує показник за аналогічний період минулого року (30,9 млн тонн).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти