У початок

Продажі палива в рф зросли через зростання експорту дизпального

Потоки російських нафтопродуктів різко зросли цього місяця, оскільки місцеві нафтопереробні заводи (НПЗ) збільшують темпи переробки через закінчення сезонного ремонту, а країна продовжує послаблювати експортні обмеження.

Як повідомляє Bloomberg, відновлення допомагає компенсувати значне падіння обсягів морських сирих вантажів за останні кілька тижнів. Це важливо, оскільки росія враховує сукупні потоки сирої нафти й палива як показник дотримання пакту з ОПЕК+. Група виробників зустрінеться протягом наступних кількох днів, щоб обговорити майбутні плани постачань.

Відповідно до даних аналітичної компанії Vortexa Ltd, зібраних Bloomberg через зростання дизпального, постачання палива в росію підскочили приблизно до 2,4 млн барелів на день (б/д) до 18 листопада і досягли максимуму за чотири місяці.

Відновлення зводиться до поєднання скасування ключових частин заборони на експорт морського моторного палива й завершення сезонних робіт з технічного обслуговування на НПЗ країни.

Крім потужних потоків дизельного пального й газойлю, постачання було збільшено за рахунок додаткового мазуту й нафти.

Експорт ДП і газойлю, на які припадає близько 40% паливних потоків, підскочив до 956 тис. б/д, найвищого показника із серпня. Постачання з балтійських портів зросли до тримісячного максимуму, а з Чорного моря також зросли. Найбільшими ринками збуту російського дизелю залишаються Туреччина, Бразилія й Китай.

Так, у листопаді постачання газойлю/ДП зросли на 19% порівняно з попереднім місяцем – до 3-місячного максимуму

Експорт нафти також зріс до 417 тис. б/д, найвищого показника за шість місяців. Вантажоперевезення в Азію зменшилися, тоді як потоки до Африки й на Близький Схід зросли.

Постачання бензину й сумішевих компонентів залишалися слабкими, враховуючи заборону на експорт автомобільного палива протягом більшої частини періоду моніторингу. Обсяги були меншими від  половини попереднього місяця й становили близько 36 тис. б/д. Потоки авіаційного палива зросли до 42 тис. б/д.

Експорт мазуту зріс приблизно на 17% порівняно з попереднім місяцем – до 841 тис. б/д, найвищого показника з квітня. Відтік сировини з НПЗ, яка включає вакуумний газойль, збільшився до тримісячного максимуму на рівні 123 тис. б/д.

Експорт сягнув 7-місячного максимуму, оскільки вантажі до Африки зросли більш ніж у чотири рази за місяць.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти