У початок

Призупинення видачі дозволів на експорт СПГ не завадить планам Cheniere з розширення

Cheniere не бачить, що призупинення Білим домом ключових дозволів на експорт СПГ перешкоджає його планам зростання, навіть попри те, що обидва запропоновані розширення терміналів у Техасі й Луїзіані потребуватимуть дозволів, які підлягають замороженню. Про це повідомляє S&P Global.

Натомість найбільший експортер СПГ країни заявив, що очікує отримати необхідні йому дозволи від Міністерства енергетики США вчасно, щоб прийняти цільові остаточні інвестиційні рішення щодо проєктів: розширення заводу в Корпус-Крісті на понад 3 млн тонн на рік і більш масштабне, приблизно до 20 млн тонн на рік, розширення свого флагманського терміналу Sabine Pass. Експортер зберіг свої цілі щодо FID для проєкту «Корпус-Крісті» 2025 року, а потім FID для розширення об’єкта в Луїзіані 2026 року.

«Відверто кажучи, дії Міністерства енергетики не сповільнили наших проєктів розширення на будь-якій ділянці. Ми йдемо на повну», — сказав генеральний директор Cheniere Джек Фуско під час телефонної розмови про прибутки 22 лютого.

Коментарі Cheniere від 22 лютого продемонстрували впевненість у тому, що затримка видачі дозволів не триватиме довго або перетвориться на більш широку заборону на новий експорт СПГ із США. У той же час припинення видачі дозволів «вносить регуляторну дозвільну невизначеність у галузь СПГ США загалом», — сказав Фуско, додавши, що «справедлива прозора нормативна база» важлива для розвитку інфраструктури природного газу в США, зокрема йдеться про складні багатомільярдні СПГ-проєкти, на розробку яких потрібні роки.

«Хоч я вважаю, що це політично мотивоване, я сподіваюся, що врешті-решт ми повернемося до того, де були раніше, а саме: ми дозволяємо ринку диктувати, які проєкти виживуть, а які – ні», — сказав Фуско.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти