У початок

«Прийшли на замовлення»: адвокат Ростислав Кравець прокоментував «наліт» на «А-95»

Також є російською мовою

Обшуки, виїмка документів, вилучення техніки і готівки, а також інші слідчі дії, проведені поліцією в Консалтинговій групі «А-95» і у її керівництва, несуть винятково замовний характер. Таку думку в коментарі enkorr висловив голова адвокатського об'єднання «Кравець і партнери» адвокат Ростислав Кравець.

«У цій ситуації об'єктивно я бачу тільки замовний характер, оскільки задіяти таку кількість слідчих і оперативних співробітників для, здавалося б, простої справи виглядає як мінімум дуже дивно», – каже Кравець.

Адвокат зазначає, що про «замовлення» свідчить і той факт, що в самих постановах судів, з якими прийшла поліція, насправді нічого немає.

«Там можна вказати будь-яку іншу компанію, будь-яке інше прізвище, текст залишити таким, як був, – і точно таким же чином дати дозвіл на проведення обшуків, – каже юрист. – Тому як із самих постанов, так і з того, як поводилися безпосередньо слідчі, видно, що насправді у них немає жодних доказів».

Тим більше, зазначає Кравець, усі обшуки було проведено з порушенням процесуальних норм і законодавства. Зокрема, при проведенні слідчих дій в офісі компанії не було допущено адвоката, а самі обшуки відбувалися навіть у тих квартирах, в яких фігуранти справи давно не проживають.

Він підкреслив, що коли вилучають кошти, які суд заборонив вилучати, а в подальшому це все «зливають» у ЗМІ або в анонімні телеграм-канали, це говорить про одне – так діють для того, щоб зганьбити, облити брудом, створити таке уявлення, що присутня корупційна складова, і знищити бізнес.

«Це саме те, що зараз намагаються зробити органи досудового слідства, – заявив Кравець. – І я вважаю, що найближчим часом усіх слідчих, які в цьому беруть участь, і керівників цих слідчих органів, які вирішили діяти таким чином, буде притягнуто до кримінальної відповідальності за незаконне втручання в господарську діяльність компанії».

Раніше адвокат і партнер практики кримінального права та захисту бізнесу юридичної компанії Arzinger Юрій Сухов, коментуючи обшуки в «А-95», заявив, що слідчі дії, які проводяться силовими структурами такими методами, досі залишаються інструментом тиску на діяльність бізнесу в Україні.

Як повідомляв enkorr, через перевищення повноважень у справі Консалтингової групи «А-95» уже знято з посади начальника слідства нацполіціі Подільського району Києва.

Нагадаємо, 13 липня співробітники Національної поліції провели обшуки з вилученням техніки і документації в офісі Консалтингової групи «А-95», а також у квартирах керівників компанії Сергія і Артема Куюнів.

Сергій Куюн вважає, що замовником сфабрикованої справи є група «БРСМ», незаконну діяльність якої активно розслідують і висвітлюють «А-95» і сайт enkorr.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти