У початок

Прибуток Marathon Petroleum упав на 63% через низьку маржу переробки

Американська нафтопереробна компанія Marathon Petroleum Corp повідомила про падіння прибутку у другому кварталі 2023 року на 63%, оскільки покращення постачань палива й уповільнення економічної активності знизили її маржу, пише Reuters.

Незважаючи на стійкий попит на пальне в США, збільшення світових нафтопереробних потужностей порівняно з минулим роком і уповільнення економічної активності призвели до падіння ринку з піків, які спостерігалися 2022 року.

У Marathon заявили, що використання нафтових потужностей становило 93%, порівняно зі 100% роком раніше, завдяки запланованим ремонтним роботам у регіонах Середнього континенту і Західного узбережжя, що призвело до загальної пропускної здатності 2,9 млн барелів на день (б/д) за звітний квартал .

Нафтопереробна і маркетингова маржа склала $22,10 за барель у квітні-червні кварталу, порівняно з $37,54 за барель роком раніше.

Нафтопереробник у Фіндлі (штат Огайо) повідомив, що чистий прибуток компанії склав $2,2 млрд, або $5,32 на акцію, за три місяці, що закінчилися 30 червня, порівняно з $5,9 млрд, або $10,95 на акцію, роком раніше.

На скоригованій основі Marathon повідомила про прибуток обсягом $5,32 на акцію, що перевершує середню оцінку аналітиків у $4,59 на акцію завдяки покращенню витрат на переробку й зниженню податкової ставки.

Конкурент Valero Energy Corp минулого тижня також повідомляв про скорочення квартальних прибутків через тиск на маржу нафтопереробки, але перевищив прогнози щодо потужності свого дизельного бізнесу з відновлюваних джерел.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти