У початок

Свій до свого: «Укрнафта» вийшла на «Укрзалізницю»

ПАТ «Укрнафта» уклала договір на постачання 3,5 тис. т дизельного пального Центру забезпечення виробництва ПАТ «Укрзалізниця».

Контракт було підписано 26 липня і опубліковано в системі електронних торгів ProZorro.

Згідно з документом, державна компанія постачить «Укрзалізниці» дизпальне за ціною 50 359 грн/т. Вона на 1 140 грн/т (2,2%) нижча за ринкову, яка у день підписання угоди, за даними Консалтингової групи «А-95», складала 51 500 грн/т.

Кінцевий термін постачання ресурсу — 31 липня 2023 року.

Як повідомляв enkorr, у першому півріччі 2023 року «Укрзалізниця» імпортувала 87 тис. т дизельного пального. З них 72 тис. т припало на сингапурський підрозділ американської Exxonmobil. Решту було закуплено в Orlen Lietuva, з яким, за наявною інформацією, договір було призупинено з квітня попри готовність постачальника суттєво зменшити диференціал зі $100 до $40/т з відвантаженням у Мацкаві (кордон Литви й Польщі).

Нагадаємо, в кінці травня 2022 року Кабінет міністрів дозволив «Укрзалізниці» проводити закупівлю нафтопродуктів за зовнішньоекономічними договорами. Раніше законодавство вимагало від неї купувати пальне для своїх потреб винятково на відкритих аукціонах у системі ProZorro, що періодично призводило до проблем зі стабільним забезпеченням.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти