У початок

Правоохоронці припинили роботу міні-НПЗ на Львівщині (фото)

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури припинено діяльність підпільного заводу з виробництва дизпального і бензину. Про це повідомляє відділ інформаційної політики облпрокуратури.

За даними слідства, співробітники одного з товариств налагодили переробку нафти й виробництво низькоякісного пального. У подальшому незаконно виготовлену продукцію реалізовували на території Львівщини.

Виробничі потужності «підприємства» дозволяли виготовляти до 5 тонн нафтопродуктів кожного дня.

Під час обшуків виявлено й вилучено майже 40 тис. літрів нафтопродуктів, спецобладнання і чорнові записи. Орієнтовна вартість вилученого становить 7,5 млн грн.

Наразі проводяться необхідні слідчі розшукові дії, встановлюються всі причетні до вчинення кримінального правопорушення особи.

Як повідомляв enkorr, Бюро економічної безпеки, СБУ й податківці минулого тижня фіналізували операцію з припинення виробництва нафтопродуктів на одному з найбільших міні-НПЗ України.

Зі слів джерела enkorr у БЕБ, у подальшому заплановано заходи з нейтралізації інших міні-НПЗ, кількість яких, за даними бюро, перевищує десять одиниць.

Малі нафтопереробні заводи — одна з основних проблем паливного ринку України. Ці підприємства переробляють нафту й газовий конденсат українського походження, а саме переважно продукцію приватних видобувних компаній. Виходячи з цього, обсяг переробки можна оцінити у 50 тис. т на місяць з виробництвом за цей час 40-45 тис. т бензину.

Продукція реалізується за готівку, таким же чином реалізується через АЗС поза касові апарати або із використанням фіктивних споживачів, «податкових ям» тощо.

Втрати державного бюджету, зокрема акцизного збору, становлять 200 млн грн на місяць, а після очікуваного збільшення в два рази податку з 1 липня 2023 року – 400 млн грн. Втрати ПДВ уже сьогодні оцінюються у 400 млн грн щомісяця.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти