У початок

Постанова 1147: «Енергетичка» надала роз’яснення

З 21 травня при постачанні пального через митний кордон України імпортерам необхідно вказувати країну його походження у митній декларації та відомостях про сертифікат походження товару.

Про це йдеться у роз’ясненні Енергетичної митниці Державної митної служби, яке опубліковано на сайті органу.

«У разі переміщення пального через митний кордон України країна походження товару обов’язково заявляється (декларується) митному органу шляхом зазначення в митній декларації назви країни походження товару та відомостей про сертифікат про походження товару», — йдеться у повідомленні.

Разом із цим, як зазначив співрозмовник enkorr в «Енергетичці», окрім  цього підставою для імпорту пального буде також надання сертифікатів його походження, які видані або митними органами чи Торгово-промисловою палатою або аналогічними їй за функціями організаціями країн-експортерів пального.

Нагадаємо, 9 травня Кабінет міністрів прийняв постанову № 1147, чим заборонив імпорт пального невизначеного походження, щоб заблокувати потрапляння на український ринок російських нафтопродуктів із третіх країн.

Зазначену постанову опубліковано 11 травня 2023 року, вона набуває чинності через 10 днів з дня її опублікування, тобто 21 травня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти