У початок

Постачання нафти трубою в Польщу здорожчає з 2023 року

Вартість транзиту російської нафти білоруссю в рамках щорічного перегляду тарифів зміниться з лютого, повідомляє агентство «Белта» з посиланням на генерального директора ВАТ «Гомельтранснєфть Дружба» Олега Борисенка.

Як пояснили на підприємстві, щорічний перегляд тарифів на транспортування нафти здійснюється відповідно до порядку, визначеного механізмом зміни тарифів на послуги з транспортування (транзиту) нафти магістральними трубопроводами, розташованими на території білорусі, затвердженими 27 січня 2010 року міністерством економіки і федеральною службою з тарифів росії.

«ВАТ «Гомельтранснєфть Дружба» врахувало надані обсяги постачань ПАТ «Транснєфть» білоруськими нафтопроводами, які плануються на наступний рік. білорусь підготувала й спрямувала на погодження транспортної організації росії заплановані величини тарифів на послуги з транспортування нафти зі збільшенням на 39% з 1 лютого 2023 року року», — повідомив Олег Борисенко.

Зі слів голови підприємства, вартість доставки однієї тонни нафти територією білорусі від кордону росії до кордону Польщі (довжина маршруту — 627 км) становитиме Br22,6 в еквіваленті, а від кордону росії до кордону України (215 км) — Br9,7 в еквіваленті. «Зростання тарифів зумовлене дворазовим зниженням вантажообігу в 2023 році», — сказав він. 

Як раніше повідомило агентство Bloomberg, оператор нафтотранспортної системи України «Укртранснафта» планує підвищити плату за транзит російської нафти нафтопроводом «Дружба» до Східної Європи у 2023 році у зв'язку з атаками рф на енергосистему країни.

Нагадаємо, PKN Orlen спрямувала заявку в російську «транснєфть» на відбір 3 млн тонн нафти з нафтопроводу «Дружба» в 2023 році.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти