У початок

Поліцейські виявили майже 2 тис. порушень під час перевезення пального

Також є російською мовою

Починаючи з листопада цього року, співробітники поліції в рамках відпрацювання нелегального ринку обігу підакцизної продукції виявили 1 850 порушень при транспортуванні пального. Про це йдеться в аналітичній записці за підсумками спецоперації «Акциз», що є в розпорядженні enkorr.

Загалом перевірено 7 186 бензовозів, 1 700 водіїв було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Найбільше порушень — 99 — стосувалося перевезення пального без реєстрації акцизних накладних, ще 50 — браку ліцензії на перевезення небезпечних вантажів.

За результатами перевірок було вилучено 103 автоцистерни й 1,6 тис. т пального, з яких 259 тонн – у Чернівецькій, 184 тонни – у Запорізькій, 108 тонн – у Луганській, 105 тонн – у Житомирській областях та ін..

Зазначимо, останнім часом почастішали скарги операторів ринку на дії поліції щодо перевізників нафтопродуктів автомобільним транспортом.

За їхніми словами, через некомпетентність співробітників поліції пальне, що перевозиться, спрямовують на штрафмайданчик до з'ясування всіх обставин, а на водія складають адміністративний протокол.

«Головняк у всіх паливників. Зупинили бензовоз — немає на ньому акцизу... ходи сюди, дорогий. Протокол і лише суд нехай вирішує. Але ставлять і за помарки у ТТН, й просто так…. Це ж не боротьба із чимось нелегальним. Це боротьба зі здоровим глуздом», — коментував цю ситуацію власник транспортно-логістичної групи «Прайм» Дмитро Льоушкін на своїй сторінці у Facebook.

Водночас, за словами учасників ринку, масовані перевірки підвищили дисципліну документарного оформлення перевезень нафтопродуктів.

«Раніше машина виїжджала з нафтобази, не чекаючи на акцизну накладну, та приходила вже в дорозі. Тепер нафтобаза сама нікого не випускає, поки документи не з'являться в базі», – розповів один з учасників ринку, який побажав залишитися невідомим.

Як повідомляв enkorr, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський раніше заявив, що операція «Акциз», яка розпочалася з 1 листопада і мета якої – припинити нелегальну торгівлю, зокрема й пальним, діятиме на постійній основі, доки ринки нелегальних підакцизних товарів не буде зменшено до нуля.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти