У початок

PGNiG і Lotos отримали нові ліцензії на розвідку й видобуток у Норвегії

Компанії Orlen Group отримали чотири нові ліцензії на розвідку й видобуток на норвезькому континентальному шельфі. Уряд Норвегії надав три нові ліцензії, в яких PGNiG Upstream Norway має акції, й одну, в якій Lotos Norge є акціонером, повідомляє польський Центр інформації про енергетичний ринок.

Концесії було надано урядом Норвегії в результаті щорічного раунду ліцензування — APA (Awards in Predefined Areas) 2022. Як оголосив у вівторок Норвезький нафтовий директорат, 26 компаній було оцінено для заявок на концесію в цьому раунді й 47-ми було видано концесії, в яких загалом 25 компаній мають акції. З цих концесій 29 знаходяться в Північному морі, 16 — у Норвезькому морі й два — у Баренцевому морі. 20 із наданих концесій є продовженням уже існуючих концесій на видобуток.

PGNiG Upstream Norway, що належить Orlen Group, отримала 20% у ліцензії PL1190 у Норвезькому морі. Іншими акціонерами є Harbour Energy, яка є оператором цієї концесії, — 50% і Lime Petroleum з 30%. Ліцензія PL1193 також розташована в Норвезькому морі, де PGNIG Upstream Norway придбала 20% акцій, а 80% належить Aker BP, яка є оператором.

Ліцензія PL1172 знаходиться в Північному морі, в якому 30% акцій належать PGNiG Upstream Norway і DNO Norge. Компанія Aker оперує 40% цієї концесії.

Ліцензія PL1175 також у Північному морі, в якому знаходиться 20% акцій належали Lotos Exploration and Production Norge. 30% має в своєму складі DNO Norge, а оператором є Aker BP, яка має 50% акцій.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти