У початок

Trafigura продає підтримувану росією індійську нафтопереробну компанію Nayara Energy

Trafigura продала своїх 24,5% акцій підтримуваного росією індійського нафтопереробного заводу Nayara Energy енергетичній інвестиційній групі, що базується в Римі, після угоди в понеділок, коли група фірм, підтримуваних трейдинговою компанією, погодилася купити італійський нафтопереробний завод «лукойлу».

Trafigura заявила, що завершила продаж своєї «непрямої міноритарної частки» в Nayara Energy компанії Hara Capital Sarl, дочірній компанії Mareterra Group Holding, яка раніше була відомою як Genera Group Holding.

2021 року Reuters повідомляв, що Trafigura збирається продати свою частку в індійському спільному підприємстві з російською «роснєфтью» з переробки нафти італійській групі Genera.

Незрозуміло, скільки коштує частка Trafigura в Nayara, раніше відомому як Essar Oil.

«роснєфті» належить 49,13% акцій Nayara. Схожий за обсягами холдинг було розділено між Trafigura й кіпрською російською інвестиційною групою United Capital Partners.

«UCP залишається відданим своїм інвестиціям у Nayara Energy і вірить у можливості її майбутнього зростання», — йдеться в заяві Trafigura з посиланням на Ірину Ланіну, керуючого директора UCP Investment Group.

Nayara управляє нафтопереробним заводом Vadinar потужністю 400 тис. барелів на добу (б/д) у західному штаті Гуджарат і мережею з 6 000 роздрібних АЗС. Він також будує завод поліпропілену потужністю 450 тис. тонн на рік.

Mareterra Group, енергетична інвестиційна компанія, яка зосереджена на інфраструктурі енергоефективності й вуглецевої ефективності, працює у Франції, Італії, Люксембурзі й Іспанії і хоче розширити своє охоплення в регіонах за межами Європи, йдеться у заяві.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти