У початок

Petrobras збільшить нафтопереробку через засилля російського ДП

Бразильська державна нафтова компанія Petrobras перегляне свою стратегію, щоб максимізувати випуск моторного палива з місцевих нафтопереробних заводів, повідомив Reuters топ-менеджер компанії.

Зі слів генерального директора Petrobras Жана Поля Пратеса, у червні іноземні закупівлі дизельного палива Бразилією різко зросли.

Так, загальний імпорт дизельного палива Бразилією зріс майже на 13% у червні до 1,08 мільярда літрів, при цьому російські постачальники забезпечили 64%. У попередні місяці їх частка в загальному імпорті ніколи не досягала половини загального обсягу, показали дані Argus.

«Російський дизель надходить, він тут для тих, хто цього хоче», — сказав Пратес в інтерв'ю в понеділок.

Дизпальне, що постачається з росії, продавалось зі знижкою через економічні санкції, накладені Сполученими Штатами та іншими країнами на нафтопродукти через війну в Україні.

Пратес підкреслив, що хоча дешевше поставки дизельного палива є привабливими, імпортне моторне паливо не може замінити місцеве виробництво.

Нинішні закупівлі російського дизеля він назвав «випадковими».

Він також зазначив, що Petrobras отримує позитивні результати від максимального використання своїх НПЗ.

Згідно з даними Petrobras, нафтова компанія підвищила загальний рівень використання своїх НПЗ у другому кварталі до 93%, що є найвищим показником з 2015 року.

«Немає сенсу залишати НПЗ на половину потужності, щоб звільнити місце для конкурентів», — додав Пратес.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти