У початок

Перший газовоз із постачаннями LNG для Orlen Group на шляху із США у Польщу

Із терміналу Sabine Pass у США перший із восьми СПГ-танкерів, які здійснюватимуть постачання для ORLEN Group, вирушив у круїз у Польщу. Про це повідомляє польський Центр інформації про енергетичні ринки з посиланням на допис PGNiG у Twitter. Додається, що це дасть близько 70 тис. тонн СПГ.

Як зазначав PKN Orlen у середині грудня минулого року, власний морський флот Orlen Group забезпечить ефективне транспортування скрапленого газу до Польщі й зміцнить позиції компанії на світовому ринку LNG. Він повідомив, що «2023 року Orlen Group матиме у своєму розпорядженні два СПГ-судна, побудовані для її потреб». До кінця 2025 року кількість таких газовозів має зрости до восьми одиниць.

У середині грудня 2022 року в Ульсані (Південна Корея) відбулася церемонія присвоєння імен двом СПГ-возам, замовленим PGNiG Supply & Trading, компанією Orlen Group, що спеціалізується, зокрема, на торгівлі скрапленим газом. Перший корабель отримав назву Lech Kaczyński, другий — Grażyna Gęsicka. Газовоз Lech Kaczyński ввійшов в експлуатацію в кольорах Orlen Group на початку 2023 року, а підрозділ під назвою Grażyna Gęsicka має розпочати транспортування СПГ у другій половині цього року.

PKN Orlen є найбільшим мультиенергетичним концерном у Польщі, що постачає паливо та електроенергію.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти