У початок

Нігерія є чистим експортером скрапленого газу, але більша частина його споживання імпортується

Нігерія 2022 року експортувала 700 тис. тонн СВГ, попри те, що місцеве виробництво було недостатнім для задоволення внутрішнього попиту, повідомляє Africa Oil&Gas Report.

Країна спожила 1,4 млн тонн за рік, з яких 800 тис. тонн було імпортовано, згідно з даними Нігерійського агентства з регулювання нафтової промисловості (NMDPRA).

Лише 600 тис. тонн із 1,4 млн спожитих тонн було вироблено на місцевому рівні, повідомляє NMDPRA.

Більша частина газу, що споживається у Нігерії, — це бутан, тоді як газ, який експортується, — пропан. 700 тис. тонн пропану було експортовано з переробних заводів Chevron і ExxonMobil.

Серед місцевих виробників скрапленого газу (2022 року) були Nigeria Liquefied Natural Gas (NLNG) Ltd (~350 тис. тонн на рік), Kwale Hydrocarbon, Nigeria Limited, KHNL, дочірня компанія Sterling Oil Exploration & Energy Production Co. Ltd (~150 тис. тонн на рік), NNPC E&P Ltd (переривчасте виробництво з інтегрованого газового заводу родовища Оредо), Platform Petroleum (~20 тис. тонн на рік з газового заводу Егбаома).

Влада Нігерії прагне скоротити весь експорт газу до мінімуму, тому зараз тривають перемовини з Chevron і ExxonMobil щодо способів утримання всіх обсягів LPG в країні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти