У початок

PERN і порт у Гдині виділять 400 млн злотих на інвестиції в паливну інфраструктуру

Польський PERN і Port of Gdynia Authority SA витратять 400 млн злотих на розширення паливної бази PERN в Дембогуже, повідомляє Центр інформації про енергетичний ринок.

Керівництво обох компаній підписало угоду, основною умовою якої є розвантаження танкерів дедвейтом понад 120 тис. тонн і можливість зберігання й швидкого розподілу продукції у внутрішній частині країни.

Інвестиції обох компаній — наслідок значного зростання попиту на обслуговування все більших танкерів, які доставляють нафтопродукти до Польщі. Ця тенденція була значно підкріплена ринковими потрясіннями, спричиненими початком війни в Україні. Відтоді пальне доставлялося в Польщу з усе більш віддалених напрямків, і імпортери очікують можливості обслуговування все більших танкерів.

У першому півріччі цього року термінал у Дембогуже прийняв понад 1,7 млн куб. м дизельного пального, що майже на 60% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Цей термінал активно розширюється — саме тут восени PERN вводить в експлуатацію дві ємності по 32 тис. куб. м кожна й планує ще три потужністю 50 тис. куб. м. Також планується розвиток у сфері розподілу палива по країні залізничним транспортом. Після вводу в експлуатацію нових резервуарів потужність бази в Дембогуже зросте до 0,5 млн куб. м.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти