У початок

Виробництво ДП в Туреччині в I півріччі зменшилося

У першому півріччі виробництво дизельного пального в Туреччині зменшилося на 11% — до 7,6 млн тонн, свідчать дані Органу регулювання енергетичного ринку (EPDK).

Скорочення обсягів виробництва зумовлено проведенням профілактичних заходів на нафтопереробних заводах (НПЗ) компанії Tupras. У першому кварталі внаслідок ремонтів на вторинних установках переробки виробництво дизпального було знижено на НПЗ в Ізмірі й Кірікале. В другому кварталі на Tupras Izmit Refinery на 11 тижнів виводили з експлуатації установку каталітичного крекінгу.

Згідно з даними EPDK, у першому півріччі на НПЗ компанії Tupras вироблялося 53%, або 4,07 млн тонн, дизельного пального. На STAR Refinery за шість місяців було отримано 3,56 млн тонн продукту. Нафтопереробний завод Socar у першому півріччі працював стабільно, хоча, за даними учасників ринку, у другому кварталі на виробництві проводилися ремонти вторинних установок.

Зменшення виробництва дизельного пального відбувалося на тлі зростання споживання. За даними EPDK, обсяг турецького ринку дизпального в першому півріччі зріс на 7%, до 12,2 млн. тонн. Задоволення попиту, що зріс, відбувалося за рахунок збільшення обсягів імпорту продукту. В першому півріччі Туреччина імпортувала 6,4 млн тонн ДП, це на 54% більше порівняно з аналогічним періодом торік. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти