У початок

Пекін у вересні вводить нові квоти на експорт нафтопродуктів

Китай видав нові квоти на експорт нафтопродуктів, щоб нафтові компанії могли відправляти свої надлишки барелів за кордон, повідомили 28 серпня високопосадовці з двома власниками квот.

«Новий розподіл уже завершено, і Sinopec перевершує обсяги серед власників квот, і ми організовуємо експорт у вересні. Схоже, що не буде жодних обмежень на відтік протягом решти року», — сказав офіційний представник державної компанії.

Як повідомляє S&P Global, минулого тижня керівництво Sinopec Shanghai Petrochemical заявило, що компанія планує збільшити експорт нафтопродуктів, якщо маржа залишиться високою в другій половині року, зберігаючи при цьому пріоритет задоволення внутрішнього попиту.

Чиновник іншої державної компанії також повідомив, що Пекін видав нові квоти на експорт нафтопродуктів, але обидва відмовилися надати подробиці щодо обсягу квоти.

Ринкові джерела повідомили, що нафтові компанії мають намір експортувати близько 3,5 млн тонн чистих нафтопродуктів у вересні, включаючи близько 800 тис. тонн бензину, 1,1 млн тонн газойлю і 1,6 млн тонн авіаційного палива. Обсяг, ймовірно, буде на 10% вищий, ніж у серпні.

«Це має сенс, якщо уряд пом’якшить обмеження на експорт нафтопродуктів, щоб підтримати промислову діяльність, таким чином сприяючи слабшій, ніж очікувалося, економіці. Це також допоможе підтримувати імпорт сирої нафти», – сказав аналітик із Гонконгу.

Пекін контролює експорт чистих нафтопродуктів Китаю шляхом розподілу квот і надає пріоритет задоволення внутрішніх потреб.

Джерела повідомили раніше цього місяця, що нові квоти буде випущено до кінця серпня, при цьому обсяг, ймовірно, складе близько 10 млн тонн.

Країна експортувала 23,99 млн тонн, або 897 тис. барелів на день (б/д), бензину, авіаційного палива і газойлю за перші сім місяців року, що на 76,1% більше від низької бази за той самий період 2022 року, згідно з даними Генеральної адміністрації митниці.

Без нового розподілу лише близько 4 млн тонн експортних квот на чисті нафтопродукти були доступні в серпні до кінця року, враховуючи, що уряд надав 27,99 млн тонн квот до кінця липня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти