У початок

У Києві вилучили з незаконного обігу майже 50 тис. л дизпального

У столиці детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) вилучили з незаконного обігу 47 тисяч літрів дизпального, повідомляє прес-служба бюро.

«Під час огляду складу в одному зі спальних районів Києва працівники Бюро економічної безпеки виявили незаконне перекачування дизельного пального з вантажівки в паливні резервуари. Жодних документів щодо якості й походження палива водій надати не зміг», — йдеться у повідомленні.

Окрім автомобіля з цистерною, в якій знаходилось 12 тис. літрів палива, детективи під час обшуку вилучили ще 6 бочок з рідиною, попередньо дизпаливом, загальним обсягом близько 35 тис. літрів.

Наразі пальне спрямовано на експертизу на відповідність державним стандартам України. Його загальна вартість складає понад 2,3 млн грн.

Орієнтовні збитки від несплати акцизного збору – понад 260 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) здійснюють детективи БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора.

Нагадаємо, з початку року детективи БЕБ вилучили з тіньового обігу 35 800 тонн бензину, газу й дизельного пального вартістю 1,6 млрд гривень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти