У початок

ORLEN Unipetrol розширює мережу водневих станцій у Чехії

ORLEN Unipetrol відкрив свою другу публічну водневу заправну станцію (HRS) у Чеській Республіці, розташовану на станції ORLEN Benzina в Залузі біля Літвінова, повідомляє PetrolPlaza.

Новий HRS має такі ж параметри, як і перший майданчик, відкритий у Празі-Баррандові ще в березні, придатний для заправки легкових автомобілів, вантажівок і автобусів. Він пропонує дві форсунки з різною формою головки для заповнення легкових автомобілів із тиском 700 барів і вантажівок й автобусів із тиском 350 барів.

Компанія також активно просуває плани щодо розширення мережі заправок водневим паливом по всій Польщі. Очікують, що в найближчі місяці запрацюють нові загальнодоступні станції в Познані та Катовіце.

«Створення водневої інфраструктури є частиною нашого плану стратегічного розвитку до нейтральності викидів, якого ми хочемо досягти не пізніше 2050 року. Ми наголошуємо на розвитку нафтохімічного сегменту, декарбонізації, цифровізації, переробці й використанні альтернативних джерел енергії, включаючи біопаливо та водень. До 2030 року ми інвестуємо в це 35 млрд чеських крон», – сказав Томаш Вятрак, генеральний директор ORLEN Unipetrol Group.

ORLEN Unipetrol пропонує безліч альтернативних джерел енергії у своїй мережі ORLEN Benzina, найбільшій мережі в Чеській Республіці з 436 станціями. Зріджений нафтовий газ (LPG) доступний у 56 місцях, стиснений природний газ (CNG) — у 47. Також є 244 пункти зарядки для електромобілів на 61 станції по всій країні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти