У початок

ОПЕК знизила прогноз з видобутку нафти поза організацією на 2022 рік

ОПЕК трохи знизила прогноз з видобутку нафти поза організацією на 2022 рік — на 24 тисячі барелів на добу (б/д), при цьому обсяг виробництва за підсумками року, як і раніше, оцінюється в середньому в 65,6 мільйона барелів на добу, випливає з листопадової доповіді організації.

«Прогноз пропозиції рідких вуглеводнів на 2022 рік у країнах, що не входять в ОПЕК, було переглянуто у бік незначного зниження на 24 тисячі барелів на добу, до в середньому 65,6 млн б/д. Зростання порівняно з минулим роком становитиме в середньому 1,9 млн б/д, що на 30 тисяч б/д менше, ніж (прогнозувалося – ред.) у попередньому місяці», — йдеться у доповіді.

«2023 року прогнозується зростання виробництва рідких вуглеводнів у країнах, що не входять в ОПЕК, на 1,5 млн б/д, до в середньому 67,1 млн б/д, що практично збігається з оцінкою минулого місяця», — додається у матеріалах організації.

За оцінками ОПЕК, найсильніше наростять виробництво нафти 2022 року США, Канада, Китай, Бразилія й Гайана, а в Таїланді й Норвегії видобуток може, навпаки, знизитися. У 2023 році зростання в основному забезпечать США, Норвегія, Бразилія, Канада, Казахстан і Гайана, а зниження прогнозується в першу чергу у росії й Мексики. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти