У початок

ОПЕК+ навряд чи посилить скорочення постачань нафти на засіданні у неділю – Reuters

Країни ОПЕК+ навряд чи поглиблять скорочення постачань на своїй зустрічі на рівні міністрів у неділю, попри падіння цін на нафту до $70 за барель. Про це пише Reuters із посиланням на 4 джерела з альянсу.

ОПЕК+, яка об'єднує Організацію країн-експортерів нафти і союзників на чолі з росією, видобуває близько 40% світової нафти і постачає близько 60% експортного ринку нафти, а це означає, що її політичні рішення можуть мати значний вплив на ціни.

«Оскільки економічні перспективи погіршилися, кілька членів ОПЕК+ у квітні пообіцяли добровільно скоротити видобуток нафти, починаючи з травня і до кінця року.

Це було зроблено на додаток до узгодженого на початку жовтня скорочення видобутку на 2 млн барелів на добу (б/д) порівняно з базовим рівнем видобутку, встановленим на серпень 2022 року. Це призвело до загального скорочення видобутку до 3,66 млн б/д, або близько 4% світового споживання», – пише агентство.

Останнім часом група скоротила видобуток більше, ніж заплановано, головним чином через обмеження потужностей у західноафриканських виробників – Нігерії й Анголі.

«На цей час нічого не змінилося, але, як завжди, залежно від настрою декого все може змінитися», – сказало одне з джерел в ОПЕК+. Цю думку підтримали ще три джерела, які попросили не називати їхніх імен.

Два інших джерела сказали, що ще занадто рано казати про результати зустрічі.

Як відомо, група ОПЕК заборонила кільком медіа-групам відвідувати свою виробничу зустріч у Відні цими вихідними. Цей крок ініціювала Саудівська Аравія, яка намагається підтримати ціни на нафту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти