У початок

Імпорт газу в Японію впав до мінімуму за два десятиліття – Bloomberg

Постачання скрапленого природного газу (СПГ) в Японію минулого місяця впали до 4 млн тонн, повідомляє Bloomberg.

Імпорт скрапленого природного газу в Японію минулого місяця впав до найнижчого рівня за більш ніж 20 років, оскільки зусилля з економії енергії й стимулювання ядерної енергетики зменшили потребу у викопному паливі.

Постачання знизилися приблизно до 4 млн тонн у травні, приблизно на 30% порівняно з тим же місяцем рік тому і найменшим з 2002 року, згідно з даними відстеження руху суден і урядовими даними. Японські газосховища настільки добре укомплектовані, що минулого місяця імпортери пропонували продати постачання.

Уряд Японії закликає домогосподарства і підприємства економити енергію після того, як минулорічна енергетична криза загрожувала відключенням електроенергії і підняла рахунки за комунальні послуги. В останні місяці зниження цін на СПГ і вугілля також допомогло знизити витрати на імпорт палива для національних виробників електроенергії й послабило тиск на ціни на електроенергію.

«Останній раз споживання електроенергії в Японії було таким низьким у травні 2020 року, в розпал Covid, — сказав Йоахім Моксон, старший аналітик СПГ в ICIS. – У той же час ми також спостерігаємо уповільнення промислового використання газу».

Зменшення постачань СПГ до Японії, найбільшого імпортера, допомагає зменшити глобальний дефіцит палива, підштовхнувши ціни до найнижчого рівня за два роки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти