У початок

OLX Авто: попит на електромобілі в Україні зріс усемеро, на електросамокати – втричі

В травні попит на електрокари в Україні зріс у 7 разів, на електричні самокати й гіроскутери – втричі. Про це свідчить статистика онлайн-сервісу OLX Авто.

Відповідно до попиту зросла й пропозиція. Якщо ще наприкінці квітня продавці пропонували 226 електрокарів і 114 гібридних авто, то в травні кількість таких оголошень зросла майже в 3,6 і 4,7 раза відповідно.

За кількістю відгуків на одне оголошення, у травні українців найбільше цікавила «зелена» марка Opel – майже 11 потенційних покупців на один електромобіль. Також у середньому по 8 відгуків отримали Renault й Nissan.

Згідно з травневими показниками, «бум» на альтернативний електротранспорт (мотоцикли, самокати й скутери) стався в передостанній тиждень травня, а найбільше цікавилися пропозиціями на Київщині, Одещині й Львівщині.

Як сказано у матеріалі, статистика категорії «Мото» свідчить, що українців найбільше цікавила купівля електросамоката чи гіроскутера. Якщо порівнювати з іншими видами транспорту, то минулого місяця на відповідні оголошення відгукувалися 127 606 разів. Такий показник у 4,7 раза перевищує попит на електроскутери і в 46,5 раза – на електромотоцикли.

Найбільше цим транспортом цікавилися на Київщині. На другому місці – Львівщина, де за останній місяць кількість охочих придбати електросамокат чи гіроскутер подвоїлася. Схожий рівень інтересу спостерігався і в Одеській області.

Серед охочих пересісти на електроскутер також найбільше киян і мешканців області. Жителі Дніпропетровщини й Одещини теж активно розглядають цей вид транспорту як альтернативу для пересування. Трохи менший інтерес – у Полтавській і Житомирській областях.

А от охочих придбати електромотоцикл найбільше на Одещині. Кількість відгуків на всі оголошення в регіоні на 34% перевищує попит на Київщині й на 61,5% – на Волині, де покупці також активно цікавляться цим видом транспорту.

Як повідомляв enkorr, за даними асоціації «Укравтопром», у  травні український автопарк поповнився 1016 повністю електричними автомобілями (BEV), що на 63% більше, ніж у травні минулого року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти