У початок

Газ у Європі здорожчав на 20%

Газ у Європі здорожчав на 20% — вище від €100 за МВт•ч  — на новинах про те, що «газпром» скорочує постачання газу «північним потоком», і про затримку з ремонтом американського СПГ-терміналу Freeport LNG, повідомляє телеграм-канал Gas United.

Як відомо, російський монополіст заявив, що постачання газу в газопровід «північний потік» нині можуть бути забезпечено лише обсягом до 100 млн куб. м на добу при планових 167 млн куб. м на добу.

Причина – обладнання компанії Siemens, відправлене на ремонт, не повернулося в росію.

«У зв'язку з несвоєчасним поверненням компанією Siemens (Німеччина) газоперекачувальних агрегатів з ремонту, виробленням міжремонтного ресурсу ДПА і виявленими технічними несправностями двигунів (отримано припис «ростехнагляду» про тимчасову заборону діяльності) в даний час на КС «портова» може бути використано тільки три газоперекачувальні агрегати», — заявили у «газпромі».

Крім того, американський експортний СПГ-термінал Freeport LNG повідомив, що завершення всіх необхідних ремонтних робіт після пожежі, яка сталася минулого тижня, триватиме, ймовірно, не три місяці, як очікувалося раніше, а до кінця 2022 року.

Зазначимо, що на Freeport LNG припадає біля 20% переробки газу в США.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти