У початок

Нафта слабко дорожчає після падіння напередодні, Brent – $121,43 за барель

Нафтовий ринок демонструє слабке піднесення вранці в середу після зниження напередодні, викликаного оптимізмом щодо іранської ядерної угоди.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:08 КСК у середу становить $121,43 за барель, що на $0,26 (0,21%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок контракт здешевшав на $1,1 (0,9%) – до $121,17 за барель, передає «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $119,2 за барель, що на $0,27 (0,23%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів знизилася на $2 (1,7%), до $118,93 за барель.

Влада Ірану вважає, що перемовини про відродження ядерної угоди 2015 року можуть завершитися успіхом, написала газета The Times of Israel. Укладання угоди може призвести до послаблення санкцій і збільшення постачання іранської нафти на світовий ринок.

Тим часом Міністерство фінансів США продовжило до початку грудня дію генеральної ліцензії, яка дозволяє здійснювати операції з фінансування енергетики з російськими структурами, що підпали під американські санкції.

У поняття «енергетика» з метою даної ліцензії включається як видобуток/транспортування/скраплення нафти або газу, так і виробництво інших джерел енергії, зокрема вугілля, урану і ВДЕ.

Американський інститут нафти (API) напередодні увечері повідомив, що запаси нафти в США минулого тижня збільшились на 736 тис. барелів. Офіційні дані Міненерго буде оприлюднено в середу, й опитані Trading Economics аналітики очікують, що вони вкажуть на зниження резервів на 1,2 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти