У початок

«Око за око 2»: партію мінометів передано у військо

Повну партію мінометів у рамках ініціативи «Око за око 2» передано у військо. Про це enkorr повідомили у прес-службі мережі АЗК ОККО.

«Мережа ОККО і фонд «Повернись живим» завершили передачу у військо мінометів, придбаних у рамках ініціативи «Око за око 2. Озброїмо ТрО до зубів». Таким чином, сили оборони отримали на підсилення 300 мінометів калібру 82 мм», – йдеться у прес-релізі.

Як писав enkorr, ще торік підрозділи територіальної оборони отримали завдяки «Око за око 2» повну партію кулеметів з 200 одиниць калібру 12,7 мм. Крім того, їм на озброєння вже передано й 50 автоматичних гранатометів калібру 40 мм.

«У рамках проєкту залишилося відвантажити ще 50 таких гранатометів. ОККО і «Повернись живим» очікують надходження цієї зброї від виробника», – зазначили в компанії.

«Другий рік поспіль ми перераховуємо кошти з кожного проданого літра нашого брендового пального у фонд «Повернись живим». Під час «Око за око 2» вдалося закумулювати 400 млн грн. Поки ми завершуємо передачу зброї в межах другого етапу проєкту, стартував проєкт «Око за око 3», – каже віце-президент з маркетингу ОККО Василь Дмитрів. – Цього разу мета ще амбітніша — півмільярда гривень на забезпечення 10 підрозділів Десантно-штурмових військ комплексами виявлення і знищення ворога — «Пульстронами».

Як уточнив заступник директора Фонду «Повернись живим» Олег Карпенко, міномети калібру 82-мм — головна зброя на рівні рот, а подекуди і батальйонів. «З ними наші бійці можуть подавляти противника на відстані до 4 км у наступі і в обороні. І передані війську 300 нових таких мінометів — це відчутна для фронту кількість», — додає він.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни мережа ОККО перерахувала вже 1,5 млрд грн на підтримку ЗСУ й гуманітарні потреби.

Довідка enkorr

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group і є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні. У структурі компанії також мережа закладів харчування в дорозі, стаціонарні й мобільні лабораторії контролю якості нафтопродуктів тощо.

Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти