У початок

Новий власник Glusco спростував зв'язок з «Лукойлом» і Курченком

Також є російською мовою

Власник компанії SNEL Energy і новий бенефіціар мережі АЗС Glusco Димитріос Аніфантакіс спростував будь-який зв'язок із олігархом-втікачем Сергієм Курченком. Позицію Аніфантакіса виданню LIGA.net озвучила прес-секретар компанії SNEL Energy Юлія Жаткіна.

За її словами, Аніфантакіс – один із добре відомих і визнаних менеджерів на глобальному ринку торгівлі нафтопродуктами. Він займав топ-позиції в міжнародних компаніях Cargill SA, BP plc, «Лукойл» і Litasco, його професійна кар'єра як менеджера закінчилася торік, і відтоді він не має ділових чи інших відносин з «Лукойлом» чи якоюсь компанією, що входить до групи, уточнила Жаткіна.

«Для пана Аніфантакіса як професійного інвестора й підприємця Glusco Energy S.A. – компанія зі зрозумілою фінансовою історією, звітність якої щорічно аудувалася й ретельно вивчалася перед угодою. Димитріос розраховує, що його команді вдасться нормалізувати роботу мережі й вирішити всі питання в правовому полі настільки швидко, наскільки це буде можливо в даній ситуації», — додала вона.

Також Жаткіна прокоментувала питання щодо зв'язку чинних топ-менеджерів компанії SNEL Energy й Glusco Energy S.A. з біглим олігархом Сергієм Курченком. Йдеться про главу Glusco Energy S.A. Моріса Тейлора і юристів з кіпрської юридичної компанії M. Kyprianou Fiduciaries, які входять у раду директорів SNEL Energy.

Моріс Тейлор, як зазначено у швейцарському реєстрі юридичних осіб, до своєї кар'єри у Glusco Energy S.A. входив до ради директорів компаній Vetek Trading SA і Vetek Gas Trading and Supply SA, що належали Курченку. У свою чергу юристи M. Kyprianou Fiduciaries, згідно з реєстром pep.org, надавали свого часу юридичні послуги чотирьом офшорним компаніям, пов'язаним із Курченком і Сергієм Арбузовим. Йдеться про компанії Akemi Management Limited, Baleingate Finance Limited, Opalcore Ltd і Woderbliss LTD.

За словами Жаткіної, Моріс Тейлор ніколи не зустрічався і не був знайомий із Курченком, але «дійсно для реєстрації підприємств був призначений директором компанії Vetek Trading SA і Vetek Gas Trading and Supply SA 23 вересня 2013 р. і подав у відставку через 43 дні.

«Він вирішив припинити співпрацю, тому що не отримав документи для комплексної перевірки цих компаній, які він запросив одразу після вступу на посаду. Він не мав доступу до реєстраційних документів цих компаній, отже, не міг знати, що пан Курченко є їхнім бенефіціарним власником», — уточнила вона.

Крім того, за її інформацією, з появою Димитріоса у Glusco планується низка змін у складі директорів компанії та її адміністративній підтримці, давши зрозуміти, що юристів M. Kyprianou Fiduciaries незабаром виведуть зі складу правління SNEL Energy.

«SNEL Energy Limited було придбано нещодавно, і юридичними й адміністративними послугами компанії M. Kyprianou Fiduciaries користувалися її попередні акціонери. Залучати такого юридичного партнера для роботи компанії на міжнародних ринках — стандартна практика для Європи», — сказала Жаткіна.

Як повідомляв enkorr, компанія SNEL Energy Limited, яка належить грецькому підприємцю Димитріосу Аніфантакісу, придбала 100% акцій швейцарської компанії Glusco Energy S.A., яка володіє понад 100 автозаправними станціями й 4 нафтобазами в Україні. Угоду було укладено наприкінці жовтня 2021 року, її суму не розголошують.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти