У початок

Норвезька Equinor першою з нафтогазових компаній повністю пішла з рф

Норвезька енергокомпанія Equinor завершила свій вихід з росії. Про це з посиланням на Reuters повідомляє «Бізнес.Цензор».

Зазначається, що це перший повний упорядкований вихід міжнародної нафтогазової компанії з росії. Такі компанії як французька TotalEnergies й американська ExxonMobil поки що залишаються в рф.

Як повідомлялося, 28 лютого рада директорів Equinor вирішила припинити нові інвестиції в росію й розпочати процес виходу з російських спільних підприємств. У березні Equinor заявила, що припинить торгівлю російською нафтою й нафтопродуктами.

У травні компанія оголосила, що передала свої частки у чотирьох російських спільних підприємствах «роснєфті», звільнившись від усіх своїх зобов’язань за цими проєктами.

Після цього Equinor мала лише один російський актив – Хар'ягінське нафтове родовище, оператором якого є російська «зарубєжнєфть», а партнером – TotalEnergies.

«Тепер Equinor може підтвердити, що повний вихід із Хар’ягінського родовища також завершено. Після виходу з Хар’яги у Equinor не залишилося активів чи проєктів у росії», — підкреслили в компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти