У початок

«Надєжда» освоює новий напрям реалізації скрапленого газу

ТОВ «БВС Рітейл» (входить до групи «Надєжда») запустило лінію з виробництва туристичних балонів з пропан-бутаном потужністю півтори тисячі штук на добу. Про це enkorr повідомив керівник компанії Олександр Крачко.

«Оскільки газ той самий, освоюємо ще один напрям діяльності – почали випускати туристичні балони із цанговим з'єднанням об’ємом 220 мл. Нова лінія, наливне обладнання для якої завезено з Європи і яку ми обладнали на базі своєї ГНП, дає змогу щодоби наповнювати газом до півтори тисячі таких балонів», – розповів він.  

Зі слів Олександра Крачка, раніше компанія постачала газ виробникам таких балонів.

«Потім у них купували балони з нашим газом і продавали. А зараз просто прибрали непотрібну ланку в цьому ланцюгу й почали самі виробляти, – каже він. – Перспектива в цього напряму є, балони присутні на ринку давно. Плюс ми продаємо до них аксесуари: плитки, пальники».

Як зазначили у компанії, такі одноразові туристичні балони вони реалізують як через власну мережу АЗС, так і завдяки партнерським структурам, передовсім ідеться про будівельні магазини й магазини господарчих товарів.

«Сфера застосування – широка: від власне туристичних потреб до сільського господарства й будівництва. Вартість одного балона – 80 грн, плитка для приготування їжі з використанням такого балона коштує 300-400 грн, що може бути актуальним уже цієї зими», — каже Крачко.

Як раніше зазначав генеральний директор Української асоціації скрапленого газу (УАСГ) співвласник групи «Надєжда» Станіслав Батраченко, за останні кілька років в Україні LPG набуває поширення у комунально-побутовому використанні.

Зокрема, згідно з його даними, на сьогодні біля 800 підприємств використовують скраплений газ у виробництві власної продукції, понад 1 тис. підприємств використовують його як допоміжний ресурс у своєму виробництві.

Окрім цього, офіційно зареєстровано 161 тисячу домогосподарств як користувачів балонів. При цьому неофіційно їх може нараховуватися біля 300 тис., оскільки не всі реєструються.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти