У початок

Норвегія очікує стрибка видобутку нафти й газу до рекордних значень

Видобуток нафти в Норвегії цього року зросте на 6,9%, оскільки величезне родовище Йохана Свердрупа нарощує видобуток, а обсяги газу, за прогнозами, залишаться незмінними поблизу рекордно високих рівнів, повідомив у понеділок Норвезький нафтовий директорат (NPD).

Як повідомляє Reuters, видобуток сирої нафти й інших нафтових рідин, таких як конденсат, ймовірно, зросте до 2,02 млн барелів на день (б/д) 2023 року з 1,89 млн торік, показують прогнози NPD.

Минулого року Норвегія обігнала росію як найбільшого постачальника газу в Європу, а Equinor став найбільшим експортером після того, як російський «газпром» перекрив значну частину газу, від якого Європа раніше залежала.

Очікується, що інвестиції виробників нафти і газу, зокрема в розвідку, цього року зростуть до 189 млрд норвезьких крон ($19,1 млрд) і досягнуть піку в 202 млрд крон 2025 року проти 172 млрд крон 2022 року, йдеться в заяві NPD.

У грудні еnkorr писав, що парламент Норвегії Стортинг схвалив пропозицію уряду про скасування податку на нафту з 1 січня 2023 року. Це зменшить надходження в бюджет на 600 млн крон, але натомість знизить ціни на пальне на АЗС. Проте збільшення видобутку нафти сприятиме зростанню надходжень до бюджету країни.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти