У початок

Не можемо конкурувати: ZOG продала «БРСМ» дві АЗС

Також є російською мовою

Регіональна мережа автозаправних станцій ZOG (ТОВ «ЗапорожОйлГруп») продала два комплекси в обласному центрі групі «БРСМ-Нафта». Про це enkorr повідомив власник ZOG Олег Сіровський.

«Я виставив мережу на продаж ще кілька місяців тому. Це вимушене рішення, я не можу конкурувати, мої закупівельні ціни вищі, ніж вони (конкуренти – прим. еnkorr) продають на стелі», – розповів Олег Сіровський.

За його словами, поки продано два комплекси з сімнадцяти. Станції ZOG представлені в Запорізькій і Дніпропетровській областях, у ціновій політиці мережа дотримується медіум-сегмента поряд з AMIC, Glusco і «Приватом». З середини 2019 року офіційно реалізує пальне виробництва Шебелинського заводу компанії «Укргазвидобування» під торговою маркою Šhebel.

Згідно з дослідженнями Консалтингової групи «А-95», починаючи з другого півріччя 2020 року, понад половину українських АЗС, які торгують у нижньому ціновому діапазоні, працюють із негативною торговою націнкою. На думку експертів, це пояснюється масовими постачаннями фальсифікату з міні-НПЗ і нафтобаз, а також широкою практикою махінацій з готівкою і документами на АЗС. За розрахунками «А-95», виробництво і продаж фальсифікату в поєднанні з порушенням касової дисципліни на АЗС може сформувати цінову перевагу до 12,5 грн/л.

28 квітня Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики за участі правоохоронних і контролюючих органів розглянув питання функціонування нелегального ринку пального. Глава комітету Данило Гетманцев пообіцяв тримати цю проблему на контролі до її повного розв’язання. Раніше Гетманцев на прикладі чека зі станції «БРСМ» розповів про принципи функціонування податкових скруток на АЗС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти