У початок

Навесні 2024 року Німеччина планує відкрити балтійський LNG-термінал

Німеччина прагне відкрити до початку 2024 року СПГ-термінал, пов’язаний з інфраструктурою нині неіснуючої російської газопровідної мережі Nord Stream, повідомляє Bloomberg.

Зі слів представників чотирьох організацій, які були в залі, офіційні особи обговорили план у четвер увечері під час закритої зустрічі з канцлером Олафом Шольцем і міністром економіки Робертом Хабеком.

«З весни 2024 року трубопровід підключатиметься до існуючої газової інфраструктури в Лубміні», – сказав Хабек, маючи на увазі точку з’єднання на материковій частині, де також закінчуються непрацюючі лінії Nord Stream.

Представники Всесвітнього фонду природи, природоохоронної групи BUND і Environmental Action Germany підтвердили цю інформацію.

Німеччина намагається покращити свою енергетичну безпеку, оскільки регіон оговтується після історичної кризи постачання внаслідок повномасштабної російської війни в Україні. Минулого року росія суттєво обмежила потік газу в регіон, зокрема через «північний потік» до Німеччини. Пізніше цю мережу було виведено з ладу через загадковий вибух.

Німеччина значною мірою покладається на СПГ, щоб заповнити дефіцит енергії, особливо через закриття останніх атомних електростанцій, що залишилися. Вона відкрила три плавучі LNG-термінали, очікується, що їх буде більше. Однак ці плани зустріли протести з боку місцевих груп через проблеми з навколишнім середовищем, з деякими перспективними судовими діями, якщо балтійський термінал буде продовжено.

Міністерство економіки повідомило в четвер, що уряд придбав непрацюючі труби, які належали до трубопроводу Nord Stream 2, щоб побудувати термінал біля острова Рюген.

У п’ятницю речниця міністерства сказала, що не може підтвердити коментарі Хабека щодо часу, але додала: «Згідно з нашою інформацією, і канцлер, і міністр Хабек наголосили на терміновості вжиття заходів».

Газова промисловість країни також попередила про дефіцит постачань наступної зими.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти