У початок

НАУ підписала меморандум з Кабміном про розвиток ринку нафтопродуктів

Також є російською мовою

Нафтогазова асоціація України (НАУ) підписала з урядом Меморандум про наміри щодо створення сприятливого середовища, розвитку добросовісної конкуренції на ринку нафтопродуктів України і задоволення потреб споживачів на період карантину та введення обмежень через COVID-19. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАУ.

«Сторони об'єднали зусилля для створення сприятливих умов розвитку ринку на принципах законності, прозорості, чесної конкуренції й соціальної відповідальності; розвитку партнерських відносин між бізнесом і державою; запобігання порушенням законодавства, отримання і використання неправомірних переваг у конкуренції», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за умовами меморандуму Нафтогазова асоціація продовжуватиме популяризувати принципи прозорої і чесної конкуренції та сплати податків усіма учасниками ринку в повному обсязі, а також пропагувати дотримання принципів соціально відповідального ведення бізнесу з метою забезпечення споживачів якісними нафтопродуктами за ринковими цінами.

«НАУ щомісяця надаватиме Кабінету міністрів України інформацію некомерційного характеру щодо форм, видів і середовищ існування нелегального обороту пального і місць здійснення діяльності суб'єктів, що працюють з ознаками порушення норм законодавства», – заявили в профільній асоціації.

Водночас уряд сприятиме створенню умов для прозорої й добросовісної конкуренції на ринку нафтопродуктів України, диверсифікації джерел постачань, як із вітчизняних, так і з іноземних нафтопереробних заводів, вільного ціноутворення на ринку нафтопродуктів.

«Кабінет міністрів вживе заходів ыз протидії нелегальному виробництву й обігу пальногоа (зокрема нелегальної діяльності підприємств, що здійснюють неповний цикл нафтопереробки)», – відзначили в НАУ.

Також будуть вжиті заходи зі створення рівних умов для всіх учасників ринку нафтопродуктів, зокрема щодо сплати податків у повному обсязі, дотримання касової дисципліни в місцях роздрібної торгівлі пальним, дотримання містобудівного й іншого законодавств усіма учасниками ринку, контролю місць роздрібної торгівлі пальним на наявність необхідних ліцензій, передбачених законодавством, і законності їх отримання, а також заходи з контролю якості пального що реалізується в роздріб, шляхом проведення лабораторних досліджень.

КМУ та НАУ спільно вивчать питання внесення змін до Податкового кодексу України щодо акцизного податку на розчинники і розріджувачі, які відповідають коду УКТЗЕД 3814009090, на основі метанолу або містять МТБЕ або інші підакцизні товари.

Зі свого боку компанії-учасники НАУ зобов'язуються продовжувати платити податки в повному обсязі, передбаченому законодавством, формувати ціну на нафтопродукти на умовах вільної конкуренції і з урахуванням кон'юнктури на світових ринках, а також додержуватись обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2.

Як повідомляв enkorr, сьогодні в рамках цього меморандуму великі мережі АЗС зробили коригування роздрібних цін на пальне.

За інформацією enkorr, документ передбачає, що ціни на всі марки нафтопродуктів у квітні будуть нижчими за 30 грн/л. Перевищення цього рівня можливо лише в разі різкої зміни кон'юнктури світового ринку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти