У початок

Податковий комітет поставив главі ДФС «незадовільно» з боротьби з тіньовим ринком палива

Також є російською мовою

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики визнав незадовільними результати роботи фіскальної і податкової служб в боротьбі з нелегальним ринком палива. Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні комітету, передає кореспондент enkorr.

За пропозицією заступника голови податкового комітету Андрія Холодова окремим пунктом рішення незадовільною було визнано роботу в цьому напрямі глави ДФС Вадима Мельника.

«Визнати незадовільною роботу голови ДФС у частині показників роботи ДФС і за неналежними відповідями на запит народних депутатів», – сказано в рішенні.

Холодов пояснив, що неодноразово звертався до глави фіскальної служби з проханням надати підтвердження результатам у боротьбі з нелегальним обігом пального, які публікує ГФС і сам Вадим Мельник у себе на сторінці в Facebook, але відповідей не отримав.

«На запит мені Мельник надіслав із десяток посилань на різні нормативні акти і за звичкою сказав, що інформація конфіденційна. Іншими словами, відмовив мені в наданні інформації та ще натякнув, що ми, депутати, втручаємося в роботу правоохоронних органів», – розповів він.

Глава податкового комітету Данило Гетманцев зазначив, що рішення буде спрямовано в органи виконавчої влади.

Як повідомляв enkorr, Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики на минулому своєму засіданні розглянув питання функціонування нелегального ринку палива в Україні. Під час засідання критики з боку депутатів зазнали представники Державної податкової служби, фіскальної служби й інших контролюючих і правоохоронних органів.

Нагадаємо, за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у всіх регіонах України відновилася кампанія боротьби з нелегальним ринком нафтопродуктів. Очікувалося, що про виконану роботу контролюючі органи відзвітують у середині квітня, проте поки звіт переноситься на невизначений термін. Тим часом, за даними експертів і учасників ринку, видимих ​​змін у роботі міні-НПЗ, нелегальних АЗС і пов'язаних із махінаціями схем із готівкою не відбулося.

Раніше повідомлялося, що в Україні спостерігається стрімке розширення тіньового ринку нафтопродуктів, що проявляється як у зростаючих обсягах виробництва на міні-НПЗ, так і в поновленні діяльності нелегальних заправних станцій.

Консалтингова група «А-95» прогнозує, що через нелегальне виробництво нафтопродуктів на міні-НПЗ і нафтобазах, а також через порушення касової дисципліни на АЗС державний бюджет України в 2021 році недоотримає понад 22 млрд грн акцизу і ПДВ, або на 21% більше, ніж у 2020 р..

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти