У початок

Податківці припинили виробництво фальсифікату відразу в чотирьох областях України (фото)

Також є російською мовою

Співробітники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Київській області припинили роботу мережі підприємств, на яких вироблялося і реалізовувалося фальсифіковане дизпальне, повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що під час слідства правоохоронці встановили, що протягом 2020-2021 років на території Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської та Київської областей група осіб організувала мережу з виробництва і купівлі-продажу палива.

«Для здійснення незаконної діяльності організатори використовували підконтрольні їм громади і майнові комплекси підприємств – резервуари для зберігання пального і обладнання», – йдеться в повідомленні.

Крім того, працюючи без дозвільних документів і відповідних ліцензій, зазначені особи одночасно не платили акцизного податку. В результаті до державного бюджету фактично не було сплачено понад 10 млн грн податків.

Голова ДФС України Вадим Мельник зазначив, що під час обшуків на підприємствах було виявлено чорнові записи, 1,2 млн л дизельного пального і 10 експериментальних зразків палива.

Відзначимо, що з відомих випадків активності Державної фіскальної служби останнім часом учасники ринку виділяють лише Миколаївську перевалку.

Нагадаємо, 10 лютого співробітники податкової міліції виявили факт реалізації фальсифікованого пального в Миронівському районі Київської області. У результаті обшуків з незаконного обігу вилучено 651 т пального орієнтовною вартістю близько 17,6 млн грн.

Раніше експерти Консалтингової групи «А-95» провели дослідження роботи міні-НПЗ, встановивши, що в 2020 році в Україні з різною інтенсивністю працювало 24 подібних підприємства з місячним обсягом перероблення 30-35 тис. т. Вони виробляли товарні нафтопродукти класів Євро-3 і Євро-4, але щоб уникнути сплати акцизного збору, маркували свою продукцію як розчинники, сольвенти, абсорбенти, легку фракцію, лігроїново-газойлеву фракцію та інші безакцизні позиції.

«Ми оцінюємо обсяг виробництва безакцизного бензину міні-заводами в 30 тис. т на місяць, в окремі місяці він досягає 20% ринку. Збитки держбюджету досягають 4 млрд грн на рік. Уряд має терміново вжити заходів щодо нейтралізації міні-НПЗ», – заявив директор «А-95» Сергій Куюн.

За його словами, для цього слід скасувати мораторій на перевірки бізнесу фіскалами, який було запроваджено на період карантину, а також посилити контроль за реалізацією вуглеводневої сировини, присвоївши їй статус підакцизного товару з нульовою ставкою.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти