У початок

Податківці виявили в Одесі АЗГП без ліцензій (фото)

Також є російською мовою

Співробітники ГУ Державної податкової служби (ДПС) та управління стратегічних розслідувань (УСР) департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції на Одещині встановили роботу 11 АГЗП без наявності ліцензії на роздрібну торгівлю пальним. Про це повідомила прес-служба одеської ДПС на своїй сторінці у Facebook.

«Загалом за результатами проведених спільних заходів до суб'єкта господарювання застосовано 2,8 млн. штрафних санкцій», – йдеться в повідомленні.

На фото у публікації ДПС зображено безбрендові АГЗП. «На сьогодні встановлюються власники нелегальних АГЗС і вирішується питання щодо притягнення останніх до адміністративної відповідальності за ознаками адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1. ст. 164 КУпАП (порушення порядку ведення господарської діяльності – ek)», – заявляють податківці.

За інформацією enkorr, йдеться про мережу АГЗС «Газ Актив». Інформацію про перевірки податкової підтвердило джерело в менеджменті мережі. За його словами, опубліковані дані відповідають дійсності лише частково. «Це далеко не перша перевірка нашої мережі податковими органами. І після неї заправки працюють у штатному режимі», — повідомило джерело. Воно додало, що у серпні 2021 р. отримані ліцензії зникли з реєстру на сайті Мінекономіки, проте жодних офіційних сповіщень підприємства-власники ліцензій про це не отримували.

«Жодних штрафів нам нараховано не було. Перевіряючим було надано всі документи, зокрема й ліцензії. Сьогодні ми готуємо судові позови до Державної податкової служби щодо неправомірного анулювання ліцензій», – сказав менеджер.

Джерело enkorr в одеській обласній ДПС повідомило, що штрафи за роботу без ліцензії (250 тис. грн на кожен об'єкт) буде надіслано порушникам найближчим часом. За його словами, ліцензії було анульовано з об'єктивних причин.

Мережа АГЗП «Газ Актив» налічує близько 40 об'єктів в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях. За інформацією enkorr, її власником є ​​одеський підприємець Дмитро Бузаджі. Бізнесмену також належить компанія «Енергоімпекс», яка займається гуртовою закупівлею й реалізацією нафтопродуктів і газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти